Medicinsk Qi gong biyun

Qi Gong

Qigong är en flertusenårig metod för att främja vårat fysiska och själsliga välbefinnande. Det består av mjuka, långsamma rörelser som utförs under avslappning och koncentration.
Hälsoffekterna är många och varierande när man tränar regelbundet. Vanliga effekter är mjukare och smidigare kropp, minskad värk och smärta, minskad infektionskänslighet, bättre sömn och humör, bättre känslomässig balans, förbättrad cirkulation i kroppen m.m.

Vi behöver verktyg för att regelbundet upprätthålla kroppens fysiologiska balans och vår mentala balans. Qi gong kan fylla detta behov. Lever vi bara på utan att lyssna till kroppen så är det lätt hänt att vi får mindre eller större krämpor med åren.
Om vi stannar upp regelbundet, kommer ner i kroppen och levandegör den så har vi möjlighet att påverka hälsa mycket och kan förebygga mycket ohälsa.

Biyunmetoden

Biyun Den Hälsobevarande Metoden är skapad av Grandmaster Fan Xiulan. Qi gong enligt Biyun-metoden är den största metoden i sverige med mer än 130 000 människor som lärt sig metoden.
Inom metoden ryms qigongövningar för barn(barn qigong), ungdomar(fredskraftens qigong), den breda allmänheten(Jichu gong= grundövningar i biyunmetoden), kvinnans qigong samt för seniorer(senior qigong).
Därutöver finns ytterligare många flera övningar.

Qigong är hjälp till självhjälp och Egenvård för både kropp och själ.

Fortsättningskurs i medicinsk qigong enligt Biyun

Dong Gong innehåller en serie av övningar som tillsammans tar ca 40 min att utföra. Det är stora mjuka rörelser som tillsammans med koncentrationen mjukar upp kroppen omfattande, inte minst ryggraden.

Syftet med Dong Gong är att stärka livskraften Qi mera djupgående. I övningarna jobbar man mycket med att bygga upp qi med hjälp av koncentration och rörelser och samlar åter och åter igen in den till området dan-tian nedanför naveln, vilket hjälper hela kroppens vitalitet och styrka.

Se en kort video om Dong Gong (gjort fullt ut så gör man varje rörelse 3 eller 6g samt vissa rörelser både åt vä och hö) Videon kommer inom kort!.
11-12/5 2024, steg 2, Dong Gong

Tider: Lö & Sön:10-17.00

Kostnad: 1 600 kr eller 1450 kr online via Zoom. 300 kr rabatt för ålderspensionärer och skolungdom/Studenter.

Kursmaterial: Kursmaterial: instruktions Cd-skiva och pocketbok ingår samt te och frukt under kursen.

Plats: Karlaplan eller online via Zoom Mer information fås vid anmälan.

Anmälan: till Göran: goran.jakobsson@qi-gong.se 070-712 24 64 samt betalning av anmälningsavgift 300 kr till plusgiro alternativt SWISH till 070 712 24 64.

Kurser i medicinsk QiGong enligt Biyun

Vid kurser varvar jag träning av övningarna med teoriundervisning om övningarna, qigong i allmänhet och tips om egenvård enligt kinesisk medicin. Vi övar också stilla qigongmetoder. Jag svarar gärna på dina frågor under kursen.

Du kan antingen delta fysiskt på plats eller ONLINE via zoom.

Grundkurser i medicinsk QiGong enligt Biyun

Vid en grundkurs får du lära dig ett program av övningar som tar ca 25 min att göra. Övningarna går igenom och mjukar upp hela kroppen och utförs under avslappning och koncentration långsamt. Jichu Gong är en av grundmetoderna i Biyunmtoden. Den består av en seriea övningar som tillsammans tar 25-30 min att utföra. De går igenom hela kroppen med långsamma rörelser under avslappning och en viss koncentration i varje rörelse.

När man sammanför långsamma rörelser med närvaro och koncentration påverkar man kroppens vävnader och cirkulation på ett mera djupgående sätt. Det vitaliserar muskler, leder, inre organ samt balanserar känslorna och ger lugn och ro för sinnet.

Rörelserna är ganska enkla men det finns en del koordination också.
Kurser vid Medborgarskolan (kvällskurser & helgkurser) Hagagatan 23a, Stockholm. Se följande länk: https://www.medborgarskolan.se/arrangemang-sok/?q=qi+gong
Terminskurs måndagar start 12/2 2024, 10ggr: steg 1, Jichu gong Huddinge centrum/Stockholm

Tider: Måndagar: 18-19.45.

Kostnad: Medlem i Reumatikerförbundet eller Rådsalens föreningar betalar 350 kr/10ggr, kursmaterial 160 kr.(icke medlem 750 kr inkl. kursmaterial).

Plats: Huddinge-Botkyrka reumatikerförening, Rådstuevägen 19, 141 35 Huddinge. Ligger vid Fullersta torg några 100m från Huddinge pendeltågsstation.

Anmälan: Till Göran, goran.jakobsson@qi-gong.se eller 070-712 24 64.

13-14/4, 25-26/5 2024: steg 1, Jichu gong,Karlaplan, Stockholm

Tider: Lö & Sön:10-16.30

Kostnad: 1500 kr. 300 kr rabatt för ålderspensionärer och skolungdom/Studenter.

Kursmaterial: instruktions Cd-skiva och pocketbok ingår samt te och frukt under kursen.

Plats: Karlaplan eller online via Zoom. Mer information fås vid anmälan.

Anmälan: till Göran: goran.jakobsson@qi-gong.se 070-712 24 64 samt betalning av anmälningsavgift 300 kr till plusgiro alternativt SWISH till 070 712 24 64.

Boka kurs

Om du har frågor om kurser så går det bra att ringa eller maila.

Boka nu